Головна Суспільство Міненерго прогнозує зростання електроспоживання через спеку, вечері діятимуть графіки відключень

Міненерго прогнозує зростання електроспоживання через спеку, вечері діятимуть графіки відключень

by Max

Через підвищення температури повітря по всій Україні прогнозується зростання споживання електроенергії, що спричиняє дефіцит в енергосистемі, повідомила 19 серпня пресслужба Міністерства енергетики.

«Сьогодні планові графіки відключення електроенергії передбачається застосовувати в години вечірнього пікового споживання – з 17:00 до 21:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги», – нагадують у міністерстві.

Енергетики закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години навантаження – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Оскільки це допомагає енергосистемі працювати більш стабільно.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною через значні пошкодження енергетичних об’єктів внаслідок масованих ворожих атак на енергетику. Було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей, і наразі ворог продовжує щоденно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, особливо в прифронтових та прикордонних регіонах. Під обстріли частіше всього потрапляють підстанції та лінії електропередачі», – йдеться у повідомленні.

Вчора «Укренерго» попередило, що у понеділок з 17:00 до 21:00 буде застосовуватись одна черга відключень.

Графіки погодинних вимкнень електроенергії не застосовуються для населення і промисловості України від 30 липня. Винятком було 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

Ще новини